Kaksoistutkinto

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon, Artesaani ja Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinnon yhteydessä on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto eli ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinto 3 - 4 opintovuoden aikana.

Koulutukset antavat hyvän väylän jatko-opintoihin opetus- ja ohjausalalle. Artesaanin koulutuksesta on mahdollisuus edetä esim. ohjaustoiminnan artenomiksi (AMK), käsityönopettajaksi (tekninen, tekstiili), luokanopettajaksi ja lastentarhanopettajaksi.

Kaksoistutkintoon opiskelijaksi haku tapahtuu oppilaitokseen ilmoittautumisen yhteydessä. Yhteishaussa sitä ei merkitä hakutietoihin. Koulutus järjestetään yhteistyössä Kankaanpään Yhteislyseon kanssa.

Yhdistelmäopiskelijana opiskelet lukioaineita vähintään neljässä kirjoitettavassa aineessa (äidinkieli, vieras kieli, toinen kotimainen kieli, matematiikka ja reaaliaineet). Ylioppilaskirjoitukset voi suorittaa hajautetusti esim. osa kolmannen vuoden syksyllä ja loput keväällä. Neljäntenä vuotena voi suorittaa loput lukion koko oppimäärästä aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti.

Yhteishaun hakulomakkeessa on oma kysymyksensä kiinnostuksesta suorittaa lukio ja/tai ylioppilastutkinto samaan aikaan ammatillisen perustutkinnon kanssa. Opintojen alussa varmistamme vielä sinulta sekä kartoitamme muiden aloittaneiden opiskelijoiden mielenkiintoa suorittaa opinnot, joten ei haittaa vaikka olisit tehnyt väärän valinnan hakulomakkeeseen.